Nederlandse Ambassade in Parijs, Frankrijk

Nieuws en blogsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Herman van Rompuy over de toekomst van Europa

Herman van Rompuy, de eerste voorzitter van de Europese Raad, was 23 februari in Parijs om een lezing te geven over de toekomst van Europa. Door Ed Kronenburg, de Nederlandse ambassadeur, werd hij ontvangen in de Nederlandse residentie aan de Rue Grenelle.

2 Debat over arbeidsvoorwaarden in Europa

Op 15 december vond in Parijs een debat over de arbeidsvoorwaarden in Europa plaats. Marjoleine Hennis, medewerkster van sociaaleconomische zaken op de Nederlandse ambassade in Parijs, sprak daar over de Europese wetgeving en de mening van Nederland.

3 Afsluiting Frans-Nederlands Economisch Jaar 2015-2016

In aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn, werd het Frans-Nederlands Economisch Jaar 2015-2016 deze week in Parijs afgesloten.

4 Herdenking aanslagen Parijs

Afgelopen zondag werden in Parijs de terroristische aanslagen van 13 november 2015 herdacht. Nederlandse overlevenden en hun familie waren bij de ceremonies aanwezig. Zij werden begeleid door ambassadeur Ed Kronenburg.

5 SIAL 2016: Ambassadeur Kronenburg bezoekt internationale voedingsbeurs

SIAL Paris, dé internationale vakbeurs op het gebied van voedsel en voedselinnovatie, vindt elke twee jaar plaats in de beurshallen van Paris-Nord Villepinte – dit jaar van 16 t/m 20 oktober. Het is samen met de ANUGA-beurs in Duitsland een toonaangevende beurs voor de voedingsmiddelensector.

6 Virtual reality en digitale musea tijdens 15e Erasmus-Descartes Conferentie in Parijs

Op 13 en 14 oktober 2016 werd, onder het Frans-Nederlands Initiatief, voor de vijftiende keer de Erasmus-Descartes Conferentie georganiseerd, een jaarlijkse conferentie die samenwerking tussen Frankrijk en Nederland bevordert. Tientallen Franse en Nederlandse experts bespraken in het centrum van Parijs cultureel erfgoed en innovatie.

7 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

8 Erasmus-Descartes conferentie 2016

Op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober 2016 organiseert de Nederlandse Ambassade de vijftiende Erasmus-Descartes conferentie in Parijs.

9 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

10 PotatoEurope 2016: ambassadeur Kronenburg bezoekt internationaal aardappelevenement

Ambassadeur Kronenburg bracht op 14 september een bezoek aan PotatoEurope 2016, een internationaal aardappelevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in één van de 4 partnerlanden (Nederland, Duitsland, België en Frankrijk).

Zie ook