Nederlandse Ambassade in Parijs, Frankrijk

PotatoEurope 2016: ambassadeur Kronenburg bezoekt internationaal aardappelevenement

Ambassadeur Kronenburg bracht op 14 september een bezoek aan PotatoEurope 2016, een internationaal aardappelevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in één van de 4 partnerlanden (Nederland, Duitsland, België en Frankrijk).

De 11e editie van deze beurs vond weer plaats in Frankrijk (Villers-Saint-Christophe, Noord-Frankrijk). Organisator was ARVALIS-Institut du Végétal. PotatoEurope 2017 zal in Nederland (Emmeloord) worden gehouden. Meer dan 10 000 bezoekers, waarvan 3 000 buitenlanders uit 50 verschillende landen, werden verwacht. PotatoEurope 2016 telde 300 exposanten waarvan ruim 35 Nederlandse exposanten. Hiervan stonden 17 deelnemers in het Holland Paviljoen.

Holland paviljoen

In samenwerking met de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) en contractnemer Phaff Export Marketing werd deelname met het Landbouwbureau van de Nederlandse ambassade in Parijs voorbereid.

De Nederlandse SVH Meesterkok, Marco Poldervaart, lid van Bocuse d’Or Nederland, was aanwezig om de Frans-Nederlandse professional tijdens de netwerkreceptie in het Holland Paviljoen van culinaire hapjes te voorzien. Deze culinaire hoogstandjes waren allen op basis van - uiteraard - aardappels en o.m. de Opperdoezer Ronde. Marco Poldervaart zal het Nederlandse wedstrijdteam van Bocuse d’Or tijdens de wereldfinale Bocuse d’Or op SIRHA 2017 (januari, Lyon) begeleiden.

Belang van een vitale en moderne aardappelsector voor beide landen

Ambassadeur Kronenburg, begeleid door Cindy Heijdra, Landbouwraad op de ambassade Parijs, werd ontvangen door Didier Lombart, voorzitter van het ‘Comité Professionnel pomme de terre’ van ARVALIS-Institut du Végétal, Marie-Sophie Lesne, gedelegeerd vice-voorzitter voor agro&food bij de regionale overheid Région Hauts de France en door Dick Hylkema, directeur van NAO. De ambassadeur sprak met een groot aantal Nederlandse bedrijven, maar ook met Franse professionele aardappelorganisaties, aanwezig op de beurs.

Ambassadeur Kronenburg gaf tijdens deze bijeenkomst een welkomst speech en onderstreepte in zijn speech het belang van een vitale en moderne aardappelsector voor beide landen en dat PotatoEurope, als evenement voor technische vernieuwingen, hieraan een belangrijke bijdrage levert. Ook herinnerde hij eraan dat de ambassade klaar staat om het bedrijfsleven daar waar mogelijk te ondersteunen in hun marktontwikkeling en dat op de ambassade deskundigen werkzaam zijn die met hun specifieke expertise Nederlandse bedrijven kunnen adviseren/bijstaan.