Nederlandse Ambassade in Parijs, Frankrijk

SIAL 2016: Ambassadeur Kronenburg bezoekt internationale voedingsbeurs

SIAL Paris, dé internationale vakbeurs op het gebied van voedsel en voedselinnovatie, vindt elke twee jaar plaats in de beurshallen van Paris-Nord Villepinte – dit jaar van 16 t/m 20 oktober. Het is samen met de ANUGA-beurs in Duitsland een toonaangevende beurs voor de voedingsmiddelensector.

Nederlandse exposanten

SIAL 2016 telde 7.000 exposanten, afkomstig uit 105 landen. Er waren zo’n 160.000 bezoekers. Nederland was aanwezig met 200 exposanten, van wie 55 op de ‘Holland-eilanden’ in de verschillende beurshallen stonden. 16 Nederlandse bedrijven waren genomineerd voor SIAL Innovation Awards: Biobandits, Cheeseland Holland, Cheesepop, Cofos BV, Crème de la Cream BV, Dejong Cheese, Lutèce BV, Maya Gold Trading BV, Roerink Food Family, Salud Foodgroup Europe BV, Say Yes to No!, Scelta Mushrooms-Champi-Mer, Team Products BV, Zandbergen World’s Finest Meat, Zandbergen, Jan World-Wide Quality in Meat en Zwanenberg Food Group.

Felicitaties aan deze ondernemers maar ook voor alle andere Nederlandse exposanten op SIAL, die gezamenlijk bijdragen aan de uitstraling van knowhow en innovatievermogen van de Nederlandse voedingsindustrie!

Bezoek ambassadeur

Ambassadeur Ed Kronenburg werd ontvangen door Valérie Lobry, directeur van SIAL. Na een rondleiding langs ANIA, de Franse federatie van de voedselindustrie, en COOP de France, koepelorganisatie van landbouwcoöperaties, sprak ambassadeur Kronenburg met een groot aantal Nederlandse exposanten.

Landbouwbureau

Het landbouwbureau van de ambassade Parijs organiseerde voor de Nederlandse exposanten een netwerkreceptie met de medewerking van Bocuse d’Or Nederland en meesterkok Marco Poldervaart. De receptie was geanimeerd en werd ingeluid door Cindy Heijdra, de nieuwe landbouwraad Parijs. Zij onderstreepte dat het landbouwbureau Parijs, evenals alle Nederlandse landbouwbureaus wereldwijd, ter beschikking staat van de Nederlandse agro & food exporteur als ondersteuning in hun exportambities. Bent u een agro & food bedrijf met interesse voor de Franse markt? Neem dan contact op met het landbouwbureau Parijs via +33.1.40623353 of PAR-LNV@minbuza.nl.

Zie ook: