Nederlandse Ambassade in Parijs, Frankrijk

Nieuws en blogsRSS

11 t/m 20 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

11 SPACE 2016: Ambassadeur Kronenburg bezoekt internationale veehouderijbeurs in Rennes

Ambassadeur Kronenburg bracht 15 september 2016 een bezoek aan de 30ste editie van SPACE, internationale vakbeurs voor dierlijke producties die jaarlijks plaats vindt in Rennes. Rennes is gelegen in het grootste veehouderijgebied van Frankrijk, te weten de “Grand Ouest” (Bretagne, Normandië en Pays de la Loire).

12 WE ARE MUZE

Uniek, modieus en excentriek, dát is het kloppend hart van de modegroep WE ARE MUZE bestaande uit 4 creatieve designers. In samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Parijs hopen zij de Franse markt in eigen stijl te veroveren.

13 Zaken doen met de buren

Van 19 - 22 september organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met de Nederlandse ambassades, de Netherlands Business Support Offices (NBSO's) en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen BOM, Oost NV, Nom en Rotterdam Partners een meerdaagse roadshow over zakendoen met buren.

14 Nederlandse deelname aan het Fêtes maritimes internationales 2016 evenement in Brest

Nederland heeft van 13 t/m 19 juli deelgenomen aan het Fêtes maritimes evenement in Brest dat elke vier jaar wordt georganiseerd in Brest, de marinestad in het westen van Bretagne: een wereldtentoonstelling rond het thema zee.

15 Truckstop, van Lot Vekemans, in het Festival d'Avignon

Een volle zaal beleefde dinsdag 12 juli de première van "Truckstop", werk van de Nederlandse theaterauteur Lot Vekemans, tijdens het Festival d'Avignon.

16 Frans leren in stukje Nederland aan de Seine!

Verbeter je Frans in een vertrouwde omgeving hartje Parijs: dat kan in het Atelier Néerlandais waar het Nouveau Centre Néerlandais lessen Frans voor Nederlandstaligen verzorgt.

17 Nederland deed voor de 3e keer mee aan de Parijse Marche des Fiertés

Voor de derde keer op rij nam Nederland deel aan de Marche des Fiertés, de Parijse Gay Pride, met de slogan: Les Pays-Bas : Pour la Liberté, Partout !

18 Afsluiting Nederlands EU-Voorzitterschap

Gisteren was de laatste dag van het Nederlandse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Ter afsluiting van het voorzitterschap organiseerde de Ambassade daarom twee evenementen.

19 Planète du Goût 2016: Hollandse geitenkaas en maatjes haring in de schijnwerpers met chef-kok Marco Poldervaart

Dit jaar organiseerde de Amicale van buitenlandse Landbouwattachés in Parijs voor de 10e maal haar jaarlijkse evenement ‘Planète du Goût’ voor het Franse agro-relatienetwerk, als dank voor de goede samenwerking tussen de Amicale en genoemd netwerk en het Landbouwministerie.

20 Nederlandse maritieme innovatie en traditie in de spotlights tijdens de “Fêtes Maritimes” in Brest

Vanwege de rijke maritieme traditie, maar ook om wat Nederland te bieden heeft aan maritieme innovatie en duurzaamheid, is Nederland uitgenodigd als eregast bij de zevende editie van de Fêtes Maritimes de Brest (13 t/m 19 juli).

Zie ook