Nederlandse Ambassade in Parijs, Frankrijk

Nieuws en blogsRSS

191 t/m 200 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

191 Vliegramp Oekraïne

Nederland is diep geschokt door de verschrikkelijke ramp met vlucht MH17. Wij treuren om iedereen aan boord, waar zij ook vandaan kwamen. Wij leven mee met al hun dierbaren, vrienden, collega’s en bekenden. De Nederlandse regering doet er alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor de nabestaanden. Nederland maakt zich sterk voor een internationaal onafhankelijk en transparant onderzoek en roept alle betrokken partijen op hier directe en volledige medewerking aan te verlenen.

192 Kennismaking met fietsen in Nederland

Van 7 t/m 10 juli organiseerde de Rijksdienst voor ondernemend Nederland een Media Tour voor internationale vakjournalisten met als thema de fiets. Uit Frankrijk namen naast twee journalisten van Le Monde en een vakblad voor transport, drie beleidsmedewerkers van de Gemeente Parijs en Lille mee.

193 Iris van Herpen wint Franse modeprijs

De Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen heeft in Parijs de Grand Prix de l’ANDAM gewonnen. De prijs is bedoeld om beginnende Franse of in Frankrijk actieve ontwerpers verder te helpen in hun carrière.

194 Nederland doet mee aan de grootse viering van de 14e Juillet

Op 14 juli zal de Champs-Elysées weer het toneel zijn van de grote jaarlijkse viering van de Franse Revolutie in de vorm van een militair defilé. Het defilé staat dit jaar echter tevens in het teken van de herdenking van het feit dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog begon en zal een bijzondere, internationale uitvoering kennen. Nederland is één van de tachtig landen die hieraan deelneemt.

195 Frans-Nederlandse ontmoetingsdagen voor het hoger onderwijs: “Mobiliteit en samenwerken in een digitaal tijdperk”

Op 30 juni en 1 juli vond de 14e editie van de jaarlijkse Frans-Nederlandse Ontmoetingsdagen plaats op de campus van de Universiteit van Lille 3. Ongeveer 80 vertegenwoordigers uit de wereld van het hoger onderwijs en onderzoek afkomstig uit o.a. Nederland, België en Frankrijk waren hierbij aanwezig.

196 Nederland deed mee met de Parijse Marche des Fiertés

Met de slogan Les Pays-Bas : Pour la Liberté, Partout ! heeft Nederland dit jaar als eerste land officieel deelgenomen aan de Marche des Fiertés.

197 Nederlandse innovatiekracht tijdens de Solar Decathlon Europe 2014 in Versailles

Het Nederlandse team “Prêt-à-Loger” dingt in de Solar Decathlon Europe 2014 mee naar de prestigieuze prijs voor het beste duurzame ontwerp.

198 Debat over Europese democratie

Op 24 juni organiseerde de Nederlandse ambassade samen met het Maison de l’Europe een debat over de toekomst van de Europese democratie. Onder bezielende leiding van Europarlementariër Thijs Berman debatteerden Philippe Cordery (lid Assemblée ationale), Jan Mulder (Europarlementariër) en Stéphane Buffetaut (lid Economisch en Sociaal Comité) over de Europese Unie.

199 Toine Heijmans op het Atelier Néerlandais

Een prachtige avond met Toine Heijmans, in gesprek met zijn Franse uitgeefster, Dominique Bourgois. In ‘Op zee’, dat de prestigieuze prix Médicis Étranger 2014 won, neemt de auteur ons aan boord van een bootje waarop een vader en zijn dochter de Noordzee doorkruisen.

200 Ploumen bepleit internationale actie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) neemt op donderdag 26 juni deel aan het OESO Global Forum in Parijs. Daar zal zij haar internationale collegaministers oproepen om bedrijven actiever aan te spreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Zie ook