Nederlandse Ambassade in Parijs, Frankrijk

Nieuws en blogsRSS

21 t/m 30 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

21 Nico van Opstal benoemd tot Ridder in de Orde van Agrarische Verdienste (Ordre du Mérite Agricole)

Nico van Opstal, verbonden als Landbouwraad aan de Nederlandse Ambassade in Parijs, is op 22 juni jl., op voordracht van de Franse Minister van Landbouw, benoemd tot ‘Chevalier de l’Ordre du Mérite Agricole’.

22 Literaire bijeenkomst met Claire Castillon, Herman Koch en Bert Wagendorp

“In deze roerige tijden vol bedreigingen en onzekerheden, hebben we toch een zekerheid: literatuur”. Met deze uitspraak opende ambassadeur Ed Kronenburg afgelopen donderdag de literaire bijeenkomst op de Nederlandse residentie met drie romanschrijvers: de Franse Claire Castillon en de Nederlandse Herman Koch en Bert Wagendorp.

23 EU-werkontbijt met minister Sapin

Vanochtend was minister van Financiën Michel Sapin te gast op de Nederlandse residentie. Tijdens een werkontbijt met de ambassadeurs van de lidstaten van de Europese Unie ging de heer Sapin in op de Europese en Franse actualiteit.

24 Aangepast reisadvies Frankrijk

Ondanks het feit dat het Nederlandse nationale team niet zal aantreden bij de Europese Kampioenschappen voetbal die aanstaande vrijdag beginnen, reizen de nodige Nederlanders af naar Frankrijk om het UEFA EURO van dichtbij mee te maken. Houd, als je dat doet, rekening met het reisadvies.

25 EU-werkontbijt met minister van Arbeid El Khomri

Vanochtend ontving ambassadeur Kronenburg minister van Arbeid Myriam El Khomri voor een werkontbijt op de Nederlandse residentie, in aanwezigheid van de ambassadeurs van de EU-lidstaten. Minister El Khomri sprak over de Europese en nationale actualiteit op het gebied van sociaal beleid.

26 Herdenkingen in Normandië

Van 2 tot en met 6 juni leveren de Nederlandse ambassade in Parijs en enige Nederlandse militaire eenheden in Normandië een bijdrage aan de herdenking van D-Day, 72 jaar geleden. Bij diverse monumenten worden namens de Nederlandse ambassade in Parijs, door de ambassadeur, de defensieattaché of zijn plaatsvervanger, kransen gelegd.

27 Conferentie Nederland en het Nederlandse EU-voorzitterschap

Op donderdag 12 mei vond in de mediatheek van Montrouge een conferentie plaats over Nederland en het Nederlandse EU-voorzitterschap. Deze conferentie maakte deel uit van de “Nederlandse week” die de gemeente Montrouge organiseert van 11 tot en met 14 mei.

28 “La Fête de l’Europe” in Parijs

Zaterdag 7 mei a.s. staat de Franse hoofdstad in het teken van « La Fête de l’Europe », een evenement georganiseerd door La Maison de l'Europe de Paris. Ambassadeur Ed Kronenburg zal aanwezig zijn bij de officiële opening door Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs, die plaatsvindt op het voorplein van het Hôtel de ville. Tevens is de Nederlandse ambassade vertegenwoordigd bij een van de vele stands.

29 Bezoek minister Dijsselbloem aan Parijs

Gisteren bracht Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën en tevens voorzitter van de Eurogroep, een bezoek aan Parijs. Hij sprak met de gouverneur van de Banque de France (François Villeroy de Galhau) en met ministers Emmanuel Macron (economie) en Michel Sapin (financiën).

30 Dodenherdenking in Orry-la-Ville

Op woensdag 4 mei aanstaande vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats op het Nederlandse ereveld in Orry-la-Ville. De plechtigheid wordt zoals ieder jaar georganiseerd en begeleid door de Nederlandse ambassade, met ondersteuning van de gemeente Orry-la-Ville, en zal worden bijgewoond door Franse regionale en lokale autoriteiten, Franse oud-strijders en Franse en Nederlandse scholieren.

Zie ook