Nederlandse Ambassade in Parijs, Frankrijk

Nieuws en blogsRSS

31 t/m 40 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

31 Kabinetsreactie raadgevend referendum associatieverdrag Oekraïne

De voorlopige uitslag van het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne laat zien dat de voor een raadgevende uitspraak vereiste opkomstdrempel van 30% is gehaald, waarbij een meerderheid van de opgekomen kiezers ‘Tegen’ heeft gestemd.

32 Zeegrensverdrag getekend tussen Sint Maarten en Saint-Martin

Door de ondertekening van een zeegrensverdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Franse Republiek op 6 april 2016 wordt duidelijkheid gecreëerd over de bevoegdheden van Sint Maarten en Saint-Martin in de Caribische Zee.

33 Uitreiking Descartes-Huygensprijs 2015 aan Benoit Viollet en Joost Gribnau

Op 22 maart 2016 vond in Parijs bij de Académie des Sciences in het prestigieuze gebouw van het Institut de France de uitreikingsceremonie plaats van de in 2015 toegekende Descartes-Huygensprijs. Benoit Viollet en Joost Gribnau hebben deze Frans-Nederlandse prijs gewonnen.

34 Aanslagen Brussel: Nederland staat zij aan zij met België

Nadat dinsdagochtend diverse aanslagen in Brussel plaatsvonden, hebben premier Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken contact opgenomen met hun Belgische collega’s.

35 Ambassadeur Kronenburg te gast bij Mouvement Européen Seine Maritime

Op maandag 21 maart vond in Rouen een seminar plaats over het Nederlandse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Ambassadeur Kronenburg was hiervoor te gast bij Mouvement Européen de Seine Maritime.

36 Economische missie met ruim 100 Nederlandse bedrijven ter gelegenheid van het staatsbezoek

Ter gelegenheid van het staatsbezoek komen ruim 100 Nederlandse bedrijven naar Frankrijk voor een ontmoeting met ministens evenveel Franse ondernemingen. Van multinational tot MKBer en start-up: de bedrijven en organisaties spreken met elkaar over uitdagingen en kansen, formuleren aanbevelingen en sluiten overeenkomsten.

37 Innovatieparade: tentoonstelling van Frans-Nederlandse innovaties geopend tijdens staatsbezoek

Als kroon op het economisch programma ter gelegenheid van het Nederlandse staatbezoek aan Frankrijk wordt op vrijdag 11 maart een innovatietentoonstelling geopend. Meer dan zestig nieuwe creatieve hightech producten en diensten worden voor het eerst gezamenlijk in Parijs gepresenteerd. De toepassingen en vormen lopen uiteen maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze zijn het resultaat van een Frans-Nederlandse samenwerking.

38 Duurzame mobiliteit op het programma van het Nederlandse staatsbezoek

Op vrijdag 11 maart reist het Koninklijk paar van het Parijse gemeentehuis naar de locatie van het economisch programma in een 100% elektrische stadsbus. Deze bijzondere vorm van duurzaam vervoer is gekozen om de Frans-Nederlandse samenwerking op het gebied van duurzame mobiliteit te markeren.

39 Het Koninklijk paar ontmoet Frans en Nederlands modetalent op het Atelier Néerlandais

Op 10 en 11 maart verwelkomt het Atelier Néerlandais talentvolle Franse en Nederlandse ontwerpers tijdens de mode masterclass ‘Future Fashion Practices’. Deze keer ter gelegenheid van het Nederlands staatsbezoek aan Frankrijk, waarbij Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aanwezig zijn bij de afsluiting van het tweedaagse programma.

40 Vrede en veiligheid in Europa op het programma van het Nederlandse staatsbezoek

Een van de onderwerpen op het programma van het Nederlandse staatsbezoek aan Frankrijk is vrede en veiligheid in Europa. Het seminar dat met ruim 200 deelnemers in de ochtend van 11 maart plaatsvindt, wordt in de middag in aanwezigheid van het Koninklijk paar tijdens een bijeenkomst in de historische salon de l’horloge op het Franse ministerie van Buitenlandse zaken, afgesloten.

Zie ook